Stel cookie voorkeur in

4 - 13 jaar

Buitenschoolse opvang

BSO betekent voor Eigenwijze vrije tijd voor kinderen.
Wij doen er alles aan om de BSO zo leuk en aantrekkelijk mogelijk te maken.
Dagelijks werken we bij Eigenwijze aan een optimaal pedagogisch klimaat waarbij onze kinderen hun talenten ontwikkelen en groeien als mens.

Ons vaste gedreven team haalt het talent in kinderen naar boven en biedt een plek die voelt als tweede thuis! Wij gaan uit van competente kinderen, laten kinderen eigen keuzes maken. Wij begeleiden kinderen in het socialiseren en creatief spelen. We stimuleren kinderen en dagen ze uit om nieuwe dingen te doen en te ondernemen. Dit vraagt lef. Binnen onze BSO groeien kinderen als mens.

Wij leven het leven aan kinderen voor. Plezier vinden wij belangrijk. Onze focus ligt op dingen samen doen. Eigenwijze kinderen leren daardoor op een natuurlijke manier socialiseren, daadwerkelijk te luisteren en rekening te houden met elkaar. Onze BSO-programma’s worden in samenwerking met kinderen gemaakt zodat ze eigenaar zijn van het dagelijkse programma, zich verantwoordelijk voelen en er vanuit intrinsieke motivatie plezier aan beleven.
Een rijke omgeving is een belangrijke voorwaarde. Wij erkennen het belang van de omgeving. Alleen een uitdagende, veilige, sfeervolle en rijke leefomgeving, zowel binnen als buiten, zal bij kinderen het beste naar boven halen. Wij zorgen als organisatie voor warme huizen met een rijke omgeving waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen, sporten ervaren en ravotten op onze speelpleinen, sportvelden, in onze natuurspeeltuinen en de natuurplekken in de buurt. Natuurbeleving is iets vanzelfsprekends. We kokkerellen in de keukens, spelen binnenshuis in de vele speelhoeken. Onze kunstenaar prikkelt het expressieve vermogen en sportspecialisten zorgen voor uitdagende programma’s.

Onze missie is gelukkige kinderen!

Kinderen die stralen, lachen, ervaren, onderzoeken, ontdekken en zichzelf kunnen zijn op een plek die bij hen past.

De sport BSO’ s van Eigenwijze  op sportpark Engelen en sportpark Vlijmen zijn echt iets speciaals!
Klik op de desbetreffende locatie voor meer informatie..

Voorschoolse opvang        

                                                                                                      
Op Kindcentrum de Matrix en Antonius Abt Kindcentrum kunnen kinderen gebruik maken van de voorschoolse opvang van 7.30u en 8.30u in de ochtend. We starten met een klein groepje kinderen de dag op. Kinderen druppelen rustig binnen, doen een spelletje, kletsen even of vermaken zich een uurtje in de speelhoeken. Rond de klok van half negen worden de jongste kinderen naar de klas gebracht en de oudere kinderen gaan zelfstandig.

 

Tussenschoolse opvang

Tijdens de Tussenschoolse opvang op locatie Kindcentrum de Matrix lunchen de kinderen onder begeleiding van vrijwilligers. Daarnaast is er ruimte voor binnen- en buitenspel.