Stel cookie voorkeur in

4 - 13 jaar

BSO

Dagelijks werken we bij Eigenwijze aan een optimaal pedagogisch klimaat waarbij onze kinderen hun talenten ontwikkelen en groeien als mens. Wij gaan uit van competente  kinderen, laten kinderen eigen keuzes maken en begeleiden ze daarbij. We dagen kinderen uit om nieuwe dingen te doen en te ondernemen. Dit vraagt lef. Wij stimuleren kinderen om nieuwe dingen aan te gaan en uit te proberen. Binnen onze BSO groeien kinderen als mens. Wij leven het leven aan kinderen voor. Onze focus ligt op dingen samen doen. Onze kinderen leren daardoor op een natuurlijke manier socialiseren, daadwerkelijk te luisteren en rekening houden met elkaar. Onze BSO-programma’s worden in samenwerking met kinderen gemaakt zodat kinderen eigenaar zijn van het dagelijkse programma, zich verantwoordelijk voelen en er vanuit intrinsieke motivatie plezier aan beleven.

BSO betekent voor Eigenwijze vrije tijd voor kinderen.
Wij doen er alles voor om de BSO leuk en aantrekkelijk mogelijk te maken.
Ons gedreven team haalt het talent in kinderen naar boven.

Hoe wij dat doen?
Wij begeleiden kinderen in het socialiseren en creatief spelen.
Ons vaste Eigenwijze team biedt een plek die voelt als tweede thuis! Leren kinderen koken met verse producten en laten ze kennis maken met wereldse gerechten. Er is er volop ruimte voor ontspanning, de BSO kent veel speelplekken waar de kinderen zich met elkaar kunnen vermaken.
In de theater- en danszaal wordt het expressieve talent naar boven gehaald.
Kinderen spelen en ravotten dagelijks naar hartenlust in onze natuurspeeltuinen en de natuurplekken in de buurt. Natuurbeleving is iets vanzelfsprekends. 
Onze kunstenaar prikkelt het expressieve vermogen van onze kinderen in de ateliers en gewoon aan de keukentafel.

 

Onze sport BSO is echt iets speciaals!
Klik hier als je er meer over wilt lezen.

TSO

Als kinderen vier jaar zijn en naar school gaan, kunnen ze buiten de schooltijden terecht bij de buitenschoolse opvang (BSO) en de tussenschoolse opvang (TSO) van EIGENWIJZE. 

Bij de buitenschoolse opvang krijgen kinderen de ruimte om samen te bedenken en samen uit te voeren. Zo leren ze samen te werken, verantwoordelijkheid te dragen en ervaren ze hoe leuk het is om dingen samen te doen. Met name bij de oudste kinderen ligt de focus op kinderparticipatie: "wat vinden jullie leuk?" en "hoe gaan we dat regelen?" Kinderparticipatie is goed voor het zelfvertrouwen, de communicatieve vaardigheden en stimuleert de betrokkenheid van kinderen.

Sommige activiteiten die de kinderen bedenken, verwerken we in een workshop.  

Tijdens de Tussenschoolse opvang (alleen locatie Kindcentrum de Matrix) lunchen de kinderen onder begeleiding van vrijwilligers. Daarnaast is er ruimte voor ontspanning; bijvoorbeeld buitenspelen, voorlezen of spelletjes doen.
De vrijwilligers krijgen d.m.v. een training handvatten/tips om goed met deze doelgroep om te gaan.
Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers voor de TSO. Interesse? Klik dan hier voor meer informatie.