Stel cookie voorkeur in

Een dag op de BSO

Yvonne vertelt;

“Onze kinderen worden te voet of met de Eigenwijze-taxi’s opgehaald van school. De scholen zijn allemaal net na elkaar uit waardoor de kinderen om de beurt binnendruppelen.
Sommige kinderen weten meteen het bouwatelier te vinden andere spelen een potje voetbal of air-hockey en de play-station blijft favoriet. Aan de Hollandse keukentafel wordt het steeds drukker. Kinderen willen graag hun verhaal kwijt. Wanneer iedereen er is schuiven we allemaal aan tafel. Koektrommels staan gevuld op tafel en bekers drinken staan klaar. Rond de klok van 15.45u hebben we onze dagelijkse meeting en begroeting. De kinderen gaan plannen; sport- of spelactiviteiten buiten, computer (max half uur) georganiseerde activiteit aan knutselbar, keuken, groepstafel of zelfstandige activiteiten in verschillende ruimtes.


Rondom de verjaardag van de kinderen hebben we een feestelijk moment en is er tijd voor het welbevinden gesprek van de jarige job. We blikken dan terug en bespreken hoe het gaat op de BSO. Vaak komen hier mooie tips en tops uit die we gebruiken in ons dagprogramma of in de omgang met de kinderen.
 

Wat de groep tot een groep maakt is de dagelijkse meeting maar ook zeker de kinderen mee laten denken over activiteiten en de invulling daarvan. Ze voelen zich op die manier verantwoordelijk en beleven er in de praktijk meer lol aan. Onze BSO is dan ook iets van samen. Samen verantwoordelijk zijn en je samen verantwoordelijk voelen. Het socialiseren wordt zo iets natuurlijks.
 

De afwisseling bij onze speel-en sport BSO is groot. De ruimten zowel binnen als buiten zijn uitdagend en compleet. De sportspecialist geeft net dat stukje extra waar we binnen onze BSO de focus op leggen en dat is naast het spelen, ontdekken en ravotten natuurlijk de sport. Lekker op het grote grasveld en de sportvelden waar we gebruik van kunnen maken. Voor kinderen die aansluitend de BSO-tijd naar de training van de hockey of voetbal gaan is er de mogelijkheid voor een snack of eigen maaltijd. Rond de klok van half vijf gaan we rond met de fruitschaal. Vanaf een uurtje of vijf gaan de eerste kinderen naar huis. Kinderen die nog langer mogen blijven plannen nog een activiteit, kruipen aan tafel om nog even te kletsen of een spelletje te doen. Sommige kinderen duiken met een Donald Duck op de bank of spelen buiten nog een potje voetbal. Alles kan. Ons streven met de kinderen is; elke dag een leuke dag!”